Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Twoja kariera
Problemy w gastronomii rozwiąże Akademia Praktyk Gastronomicznych


Masz lokal i nie zarabiasz? Dopiero budujesz swój własny biznes gastro? Chcesz otworzyć lokal nie martwiąc się o jego przetrwanie? Zastanawiasz się jakich użyć środków, aby zwiększyć zyski? Zgłoś się do Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich, w której otrzymasz niezawodne rozwiązania od ekspertów posiadających wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej.
 


Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich powstała w celu zapewnienia zyskownego biznesu gastronomicznego dla partnerów poprzez programy dotyczące rynku HoReCa. Główną zasadą jaką kieruje się Akademia to 90% praktyki i 10% teorii. Dlatego też zrezygnowano z długich wystąpień mądrych głów czy kursów gotowania. Jej celem nadrzędnym jest przekazywanie praktycznych rozwiązań właścicielom lokali gastronomicznych w zakresie:
  • wstępnej analizy czy mój lokal ma w ogóle szansę na zyskowną działalność?,
  • sposobu obliczania kosztów operacyjnych lokalu vs. obecny i prognozowany obrót,
  • sposobu obliczania kosztów personalnych vs. obecny i prognozowany obrót lokalu,
  • ustawiania grafiku pracy i kontroli czasu pracy,
  • efektywnego ułożenia karty menu bez „pułkowników” (pozycji nierotujących),
  • skutecznych narzędzi kontroli fiskalizacji transakcji sali i baru,
  • szkoleń praktycznych kelnerów, barmanów, kucharzy i managerów,
  • praktycznych rozwiązań w social media i promocji sprzedaży,
  • zapewnienia zyskownego biznesu gastronomicznego albo naszego doradztwa z uzasadnieniem merytorycznym dla właściciela o zamknięciu biznesu, który nie rokuje zysków.
 
 
Uczestnictwo w Akademii w pierwszym etapie jest tylko dla Właściciela lokalu. Po jego akceptacji uczestnictwa w programie praktyk gastronomicznych i hotelarskich to właśnie właściciel deleguje pracowników do programów z zakresu:
  • praktyk zawodowych (kelner, barman, kucharz, manager, marketing, event specialist),
  • praktyk marketingowych,
  • certyfikacji zawodowych.
Akademia to również miejsce, które szuka i szkoli ludzi z pasją, którzy mają satysfakcję z rozwijania swoich umiejętności zawodowych. Prowadzi nowicjuszy w branży w tworzeniu zyskownego biznesu gastronomicznego.
 
 
Do zespołu ekspertów Akademii należą profesjonaliści w teorii i praktyce:
  • Sławomir Grzyb - ekspert ds. marketingu   
  • Rafał Pasenik - trener kelnerów i menedżerów   
  • Jerzy Czapla - trener barmanów   
  • Elżbieta Sternal - europass   
  • Jacek Czauderna - trener właścicieli   
  • Maciej Rogowski - trener managerów i szefów kuchni   
  • Łukasz Milczarek - ekspert ds. mistery shopping
  • Mateusz Ruszkowski - ekspert ds. social media   
  • Małgorzata Czauderna - ekspert ds. finansów operacyjnych   
  • Daniel Sakolski - ekspert ds. serwisu i technologii gastronomicznej
  • Jarosław Walczyk - trener kucharzy i szefów kuchni
  • Dorota Składzień - managing director
  • Daniel Ditrich - ekspert ds. produkcji eventów.
Co ważne, każde praktyki kończą się zdobyciem praktycznego doświadczenia i cennej wiedzy potwierdzonej certyfikatem. Dzięki Europass, Akademia pomaga zaprezentować swoje umiejętności zawodowe i kompetencje za granicą. Europass to projekt Unii Europejskiej, który ma pomóc zaprezentować umiejętności zawodowe i kompetencje w sposób czytelny i przejrzysty we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Każdy, kto chce kształcić się, szukać pracy lub zdobywać doświadczenie za granicą, powinien udokumentować swoje dotychczasowe kwalifikacje i doświadczenie zawodowe. I wówczas warto odwiedzić stronę: http://europass.org.pl
 
 
Teorii uczysz się przez internet, praktyki odbędziesz w restauracjach Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich albo w restauracji, w której pracujesz.
 
Przykłady certyfikacji:
Tytuł zawodowy: KUCHARZ
Kwalifikacja TG.07 - sporządzanie potraw i napojów. W tym momencie można już zacząć szukać pracy w zawodzie kucharza.
 
Tytuł zawodowy: TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Kwalifikacja TG.16 - organizacja żywienia i usług gastronomicznych,  przygotowują Cię do pełnienia funkcji szefa kuchni, menadżera lub właściciela restauracji.

Jeżeli są Państwo zainteresowani poznaniem szczegółów oferty Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich to zachęcamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy lub telefonicznie. Do kontaktu zapraszamy jedynie Właścicieli lokali lub osoby reprezentujące Właściciela.
 
 
Więcej informacji na www.apgih.pl/vademecum
 

Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich
ul. Puławska 38
05-500 Piaseczno
tel.: 601 788 865
tel.: 22 243 40 99
e-mail: kontakt@apgih.pl
www.apgih.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000