Masz lokal i nie zarabiasz? Dopiero budujesz swój własny biznes gastro? Chcesz otworzyć lokal nie martwiąc się o jego przetrwanie? Zastanawiasz się jakich użyć środków, aby zwiększyć zyski? Zgłoś się do Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich, w której otrzymasz niezawodne rozwiązania od ekspertów posiadających wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej.
Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich powstała w celu zapewnienia zyskownego biznesu gastronomicznego dla partnerów poprzez programy dotyczące rynku HoReCa. Główną zasadą jaką kieruje się Akademia to 90% praktyki i 10% teorii. Dlatego też zrezygnowano z długich wystąpień
mądrych głów czy kursów gotowania. Jej celem nadrzędnym jest przekazywanie praktycznych rozwiązań właścicielom lokali gastronomicznych w zakresie:
- wstępnej analizy czy mój lokal ma w ogóle szansę na zyskowną działalność?,
- sposobu obliczania kosztów operacyjnych lokalu vs. obecny i prognozowany obrót,
- sposobu obliczania kosztów personalnych vs. obecny i prognozowany obrót lokalu,
- ustawiania grafiku pracy i kontroli czasu pracy,
- efektywnego ułożenia karty menu bez „pułkowników” (pozycji nierotujących),
- skutecznych narzędzi kontroli fiskalizacji transakcji sali i baru,
- szkoleń praktycznych kelnerów, barmanów, kucharzy i managerów,
- praktycznych rozwiązań w social media i promocji sprzedaży,
- zapewnienia zyskownego biznesu gastronomicznego albo naszego doradztwa z uzasadnieniem merytorycznym dla właściciela o zamknięciu biznesu, który nie rokuje zysków.
Uczestnictwo w Akademii w pierwszym etapie jest tylko dla Właściciela lokalu. Po jego akceptacji uczestnictwa w programie praktyk gastronomicznych i hotelarskich to właśnie właściciel deleguje pracowników do programów z zakresu:
- praktyk zawodowych (kelner, barman, kucharz, manager, marketing, event specialist),
- praktyk marketingowych,
- certyfikacji zawodowych.
Akademia to również miejsce, które szuka i szkoli ludzi z pasją, którzy mają satysfakcję z rozwijania swoich umiejętności zawodowych. Prowadzi nowicjuszy w branży w tworzeniu zyskownego biznesu gastronomicznego.
Do zespołu ekspertów Akademii należą profesjonaliści w teorii i praktyce:
- Sławomir Grzyb - ekspert ds. marketingu
- Rafał Pasenik - trener kelnerów i menedżerów
- Jerzy Czapla - trener barmanów
- Elżbieta Sternal - europass
- Jacek Czauderna - trener właścicieli
- Maciej Rogowski - trener managerów i szefów kuchni
- Łukasz Milczarek - ekspert ds. mistery shopping
- Mateusz Ruszkowski - ekspert ds. social media
- Małgorzata Czauderna - ekspert ds. finansów operacyjnych
- Daniel Sakolski - ekspert ds. serwisu i technologii gastronomicznej
- Jarosław Walczyk - trener kucharzy i szefów kuchni
- Dorota Składzień - managing director
- Daniel Ditrich - ekspert ds. produkcji eventów.
Co ważne, każde praktyki kończą się zdobyciem praktycznego doświadczenia i cennej wiedzy potwierdzonej certyfikatem. Dzięki Europass, Akademia pomaga zaprezentować swoje umiejętności zawodowe i kompetencje za granicą. Europass to projekt Unii Europejskiej, który ma pomóc zaprezentować umiejętności zawodowe i kompetencje w sposób czytelny i przejrzysty we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Każdy, kto chce kształcić się, szukać pracy lub zdobywać doświadczenie za granicą, powinien udokumentować swoje dotychczasowe kwalifikacje i doświadczenie zawodowe. I wówczas warto odwiedzić stronę: http://europass.org.pl
Teorii uczysz się przez internet, praktyki odbędziesz w restauracjach Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich albo w restauracji, w której pracujesz.
Przykłady certyfikacji:
Tytuł zawodowy: KUCHARZ
Kwalifikacja TG.07 - sporządzanie potraw i napojów. W tym momencie można już zacząć szukać pracy w zawodzie kucharza.
Tytuł zawodowy: TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Kwalifikacja TG.16 - organizacja żywienia i usług gastronomicznych, przygotowują Cię do pełnienia funkcji szefa kuchni, menadżera lub właściciela restauracji.
Jeżeli są Państwo zainteresowani poznaniem szczegółów oferty Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich to zachęcamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy lub telefonicznie. Do kontaktu zapraszamy jedynie Właścicieli lokali lub osoby reprezentujące Właściciela.
|
Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich
ul. Puławska 38
05-500 Piaseczno
tel.: 601 788 865
tel.: 22 243 40 99
e-mail: kontakt@apgih.pl
www.apgih.pl
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.